FR NL EN

Cobegge – Andenne

Bouw van 155 wooneenheden – Geheel van 7 gebouwen en parkeergarage te Andenne.

Dit project omvat de bouw van zes appartementsgebouwen in twee fasen.

In de eerste fase worden een ondergrondse parkeergarage met 67 plaatsen, een commerciële oppervlakte van 1.550 m² en twee appartementsgebouwen van 7 en 8 verdiepingen met een woonoppervlak van ongeveer 3.651 m² en 55 wooneenheden in totaal gebouwd.

In de tweede fase, die in het tweede kwartaal van 2016 van start zal gaan, worden 77 ondergrondse parkeerplaatsen en meer dan 6.000 m² aan woonoppervlak verspreid over acht verdiepingen aangelegd.

De aan de oevers van de Maas gebouwde parkeergarages hebben een speciaal ontwerp vanwege de uitzonderlijke stijgingen van de waterstand van de Maas. De onderdruk ervan is mee in acht genomen bij de dimensionering van zowel de vloerplaten als de omringende grondwanden.

De ondergrondse afdekkingen zijn zo ontworpen dat bij calamiteiten enerzijds de brandweer kan ingrijpen en anderzijds de door de landschapsarchitecten geplande buitenwerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd.

De verticale draagelementen van de appartementen bestaan uit kalkzandsteenblokken. De horizontale zijn vloeren van beton, waarvan de onderkant is vervaardigd uit prefab bekistingsplaten. Dankzij deze bouwmethodes konden de afmetingen van de dragende elementen worden geoptimaliseerd, terwijl de aanneming zowel haar doorlooptijden als haar bouwkosten beperkt kon houden.

Bouwheer

Rovabat

Architect

Architectenbureau a.p.s.

Aannemer

Thomas & Piron

Bedrag werken

10 350 775 €

Fase 1 voltooid in mei 2015

Fase 2 ruwbouw voltooid in maart 2018

poly-tech engineering mentions légales
© www.orangebleu.be