FR NL EN

Gerechthof – Bergen

Bouw van een nieuw gerechthof

Het betreft de bouw van een nieuw gerechthof op de voormalige site van de Tentoonstellingshallen waarbij verscheidene hoven hergroepeert kunnen worden.

Het nieuwe justitiepaleis omvat het Beroepshof, de Handelsrechtbank, het Assisenhof, de Kamer van Inbeschuldigingstelling, het Arbeidshof, het Parket Generaal en het Auditoraat van Werk, de Arbeidsrechtbank, het Gerecht. en een ondergrondse parking.

De constructie bevindt zich middenin het hart van de intramurale stad Bergen en bevat een parking met 300 plaatsen op 2 ondergrondse verdiepingen.

Het gebouw werd ontworpen als volgt:

Op het gelijkvloers de zaal der verloren passen, onder de vorm van een atrium met langs weerskanten de verschillende audiëntie-zalen en de kantoren van de verschillende tribunalen op 2, 3 of 4 niveaus. Twee ondergrondse verdiepingen werden gerealiseerd voor het inbrengen van de technische lokalen, archiefzones en parkings ( +/- 300 plaatsen).

Op het vlak van structuur waren de belangrijkste uitdagingen de overgang tussen de verschillende modulaties tussen de verdiepingen, het gelijkvloers en de kelders.

In het bijzonder het verspringen van de kolommen op het eerste onderverdiep ten aanzien van de verdiepingen, gaf aanleiding tot het realiseren van belangrijke opvangbalken en dubbele consoles. (zie plan in bijlage)

Het Assisenhof is een cilindrisch gebouw met een overhangend conisch dak in stalen vakwerk. (zie plan in bijlage).

De fundering van het gebouw bestaat uit een algemene funderingsplaat en de grondkerende wanden werden uitgevoerd met slibwanden met voorlopige trekankers om de stabiliteit te verzekeren tijdens de uitgravingswerken. Twee bestaande gebouwen werden eveneens gerenoveerd en geïntegreerd in het project.

Bouwheer

Régie des Bâtiments (Mons)

Architect

Bureau Aura

Aannemers

Galère, Dherte, Cit Blaton

Bedrag werken

50 000 000 €

Oplevering in 2008

Oppervlakte

54.500 m²

 

poly-tech engineering mentions légales
© www.orangebleu.be