FR NL EN

Hôtel Van Der Valk – Bergen

Constructie van een viersterrenhotel vlakbij het Congrescentrum te Bergen

Het Congres Hotel Van der Valk, gelegen te Bergen tussen het gloednieuwe treinstation en het congrescentrum, omvat een ondergrondse parking, 130 kamers en suites, een tiental feest- en vergaderzalen en een ruimte voor fitness & wellness.

Het gebouw rust in zijn geheel op paalfunderingen. Het gedeelte met gastverblijven bestaat uit silicaatsteen en een metalen gevelbekleding. Daarentegen is het gedeelte voor de feestzalen voorzien van een systeem van balken en kolommen met glasgordijnen gevels. Het merendeel van de vloeren zijn brede platen en de platte daken zijn welfsels of brede platen.
 
Een meerderheid van de balken werden geprefabriceerd om het tijdsbestek na te leven.

De bijzonderheden van dit project zijn:

  • Laagbouw,
  • Voorproductie van vloerplaten ;
  • Korte uitvoeringstermijn ;
  • Ronddraaiende trap ter plaatse gestort;
  • Gewaagde geometrische gevel;
  • Ondergrond met beperkte weerstand.

Bouwheer

Van Der Valk

Architect

SL + Architectes

Aannemer

Cit Blaton – Franki

Bedrag werken

15 000 000 €

Bedrag stabiliteitswerken

5 720 000 €

Oplevering in 2015

Oppervlakte

11.000 m²

poly-tech engineering
© www.orangebleu.be