FR NL EN

Parlement en Relais Postal- Brussel

 

Constructie van een gebouw gelegen aan de Lombardstraat en renovatie van het bestaande Relais Postal (beschermd gebouw uit de 17de eeuw). 

Het betreft een passief gebouw in het kader van een duurzame ontwikkeling dat voor de binnenstructuur bestaat uit gewapend beton, deels geprefabriceerd (welfsels, balken).

De plaatfundering beslaat de ganse oppervlakte en rust op het Brusselse zand. De gevel heeft een dubbele bekleding bestaande uit een metaalstructuur met een uniek buisvormig mazenaspect dat de windbelasting herneemt.

Bouwheer

Parlement Brussel

Architect

Skope

Aannemer

Jacques Delens

Totaal bedrag werken

8 500 000 €

Bedrag stabiliteitswerken

2 600000 €

Constructie van parlementsgebouw Rue Lombard

Aanvang werf:  2009

Oplevering: juli 2013

Renovatie van postkantoor (beschermd gebouw)

Werf in uitvoering

Oppervlakte

1.850 m²

poly-tech engineering
© www.orangebleu.be