FR NL EN

Parliament and Post House – Brussels

Construction of the building at the Rue Lombard 69, B-1000 Brussels and the renovation of the post office building. The post office building is a classified building of the 17th century.

This passive house is integrated in the dynamism of sustainable development. It is composed of an internal structure in reinforced concrete, partially prefabricated (hollow core precast slabs, precast beams). The foundations include a raft on the “Brussel’s sand” layer. The structure of the double skin façade is of steel.

Owner

Brussels Capital Region Parliament

Architect

Skope

Contractor

Jaques Delens

Cost

€8.500.000

Cost of structural works

€2.600.000

Final acceptance of the new building: 5/07/2013

The renovation works of the post office are ongoing.

Surface

1.850 m²

 

 

poly-tech engineering
© www.orangebleu.be