FR NL EN

Project Provalonne-Lillebonne

 Het project Provalonne omvat aaneengeschakelde entiteiten in het globale verwerkingsproces en omvat de constructie van een gebouwencomplex dat toelaat om de residuele producten van een bio-ethanol raffinaderij op basis van granen, op te waarderen.

  •  een gebouw “SECHEUR”

Dit gebouw dient weerstand te bieden aan de eventuele explosie van beide droogmachines en bestaat uit een stalen structuur met roostervloeren. Oppervlakte: 2500 m².

  •  een gebouw “WET SEP”

Dit gebouw omvat de gehele ‘natte’ cyclus en bestaat uit een combinatie staal-beton structuur. Oppervlakte: 3.500 m².

  •  een gebouw “MEUNERIE”

Deze grootste maalderij van Europa bestaat uit een gewapend betonnen structuur van 35 meter hoog 8 verdiepingen tellend, heeft een brandweerstand van 2 uur en met een eigenfrequentie aangepast aan de sollicitatie frequenties van de machines en malers. De oppervlakte bedraagt 8.000 m² en bevat naast machines ook kantoren en laboratoria.

  •  een gebouw “ELECTRIQUE”

Dit project omvat het gebouw met binnenin het geheel der elektrische installaties en uitrustingen met een oppervlakte van 2.000 m² en buiten het gebouw de transportlijnen en diverse silo-constructies. De opdracht van het Studiebureau Pirnay beslaat hier niet alleen de stabiliteitsstudies maar ook het Project Management en de industriële architectuur.

  •  een gebouw “GLUCOSERIE”

De constructie van een glucosefabriek met een verwerkingszone van 25.000m², een controleruimte en opslag. Het gebouw heeft een gemengde structuur uit staal en beton.

Opdrachtgever

Tereos Syral, Lillebonne (France)

Aannemer

Franki

Bedrag werken

112 000 000 € HTVA (excl. BTW)

Oplevering in 2012

Oppervlakte

52.600 m²

 

 

poly-tech engineering mentions légales
© www.orangebleu.be