FR NL EN

Saint-Georges – Doornik

Het project bestaat uit de afbraak en heropbouw van de site Van het oude Hospitaal Saint-Georges te Doornik.

Het bevat volgende elementen:

  • Le Quai St-Brice: 29 woningen (3.500 m²)
  • De hoek St Brice/Becquerelle: kantoren (3.000 m²)
  • La Place Becquerelle: 12 appartementen (1.400 m²)
  • De ondergrondse parking (100 plaatsen)
  • 2 kinderkribben (54 plaatsen) en 1 onthaalkribbe voor 7 gehandicapte kinderen

De structuur voor het gedeelte van de wooneenheden bestaat voornamelijk uit vloerplaten die onmiddellijk steunen op de kolommen en welfsels. Een deel van de gevel werd ter plaatse gestort teneinde een grote uitkraging te creëren. De funderingen van het gebouw zijn samengesteld uit palen en vloerplaten.

De uitdaging zat in het feit dat er reeds funderingen van de oude vestingmuren van de vroegere stad Doornik aanwezig waren.

Bouwheer

Ideta

Architect

Etau

Aannemer

Dherte nv

Bedrag werken

18 140 000 €

Oplevering in 2014

Oppervlakte

7.900 m²

poly-tech engineering
© www.orangebleu.be